OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 22., péntek 08:33

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2019. november 22., péntek (OS) - Dr. Polt Péter legfőbb ügyész nyitotta meg november 21-én az ügyészség 30. szakmai-tudományos konferenciáját a Magyar Igazságügyi Akadémián.

        A résztvevőket dr. Répássy Árpád, az OBH elnökhelyettese is köszöntötte.
     Dr. Polt Péter legfőbb ügyész a megnyitó beszédében rámutatott, hogy a majd százötven éves ügyészi szervezetben komoly hozzáadott értéke van a közös szakmai gondolkodásnak. A legfőbb ügyész kiemelte, hogy hagyományos büntetőjogi témák mellett, a tudományos konferencia előadói olyan aktuális kérdéseket érintenek, mint például a kiberbűnözés vagy a terrorizmus elleni küzdelem, illetve áttekintik az új büntetőeljárási törvény olyan fontos jogintézményeit, mint az egyezség megkötése.
     A Legfőbb Ügyészség Személyügyi, Továbbképzési és Igazgatási Főosztálya által rendezett két napos konferencián 108 előadótól 77 előadást hangzott el a büntető anyagi és eljárásjogi, a közérdekvédelmi és a büntetés-végrehajtási témákban. Külön angol nyelvű szekció tárgyalta a határokon átnyúló büntetőjogi és környezetvédelmi kérdéseket.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.