OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 22., péntek 10:50

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 22., péntek (OS) - OKJ-s zsaruk: fegyverük lesz, de nem intézkedhetnek

        A Fidesz úgy próbálja meg kozmetikázni a rendőrségi létszámhiányról szóló statisztikákat, hogy OKJ-s tanfolyamon akar olyan járőröket képezni, akik fegyvert ugyan viselhetnek, de nem intézkedhetnek önállóan.
     Mi lesz a következő lépés? Az orvoshiányt olyan emberekkel akarják majd enyhíteni, akik viselhetik a fehér köpenyt, de nem gyógyíthatnak? A tanárhiányt pedig olyan kvázi tanárokkal, akik beülhetnek a tantermekbe, de nem taníthatnak?
     Ez egy olyan kétségbeesett lépés, amelynek súlyos következményei lehetnek. Nem gyorstalpalón kiképzett rendőrökre van szükség, hanem arra, hogy újra vonzóvá tegyék a rendőri hivatást. A Fidesznek inkább azon kellene dolgoznia, hogy megszüntesse az állomány mindennapjait megkeserítő körülményeket: a rengeteg túlórát, az alacsony fizetéseket, amelyből nem lehet megélni, a korszerűtlen eszközöket, a rossz munkakörülményeket és a családosok életét megkeserítő munkabeosztást.
     Az MSZP szerint azonnal módosítania kell a rendvédelmisek életpályamodelljét, csökkenteni kell az állomány terheit és legalább 30 százalékkal meg kell emelni a bérüket, különben lassan már nem lesz, aki ezt a hivatást választaná.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja, frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.