OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. november 25., hétfő 10:47

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 25., hétfő (OS) - Legyen vége a nők elleni erőszaknak a parlamentben és ratifikálja a kormány az Isztambuli Egyezményt!

    A nők elleni erőszak megszüntetését célzó javaslatokat tett az MSZP a parlamentben. A párt az Interparlamentáris Unió (IPU) által javasolt nővédő intézkedések azonnali bevezetését követeli és közvetlenül a Házbizottság elé viszi az ügyet.

A nők elleni erőszak sajnos a fideszes képviselők körében különösen elterjedt. Tasó László büntetlenül mondhatta Szabó Tímeának, hogy "mit pofázol bele, kisanyám?", de az is elhangzott már a múltban a Fidesz padsoraiból, hogy ha a nők többet szülnének, kevesebb lenne velük szemben az erőszak.

Mindez egyáltalán nem véletlen. A Fidesz 2014 óta nem hajlandó ratifikálni a nők védelmét garantáló Isztambuli Egyezményt. Az igazságügyi miniszter "politikai hisztinek" minősítette a kérdést, Völner Pál államtitkár pedig nyíltan kijelentette, hogy nem támogatják a nőket védő jogszabályok beemelését a magyar jogrendbe.

A Fidesz ezzel azt üzeni, hogy a nőellenes erőszak megengedhető és az ilyen viselkedésnek semmilyen következménye nincs.

A magyar parlamentnek példát kell mutatnia! Ezért várjuk Kövér László és a Házbizottság állásfoglalását: szerintük is elfogadható-e a nőellenes erőszak? Most be lehet bizonyítani, hogy nem az. Itt az alkalom, fogadják el a javaslatainkat, a kormány pedig haladéktalanul ratifikálja az Isztambuli Egyezményt!

MSZP
Bővebb információ: Gurmai Zita frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.