OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. november 25., hétfő 11:12

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2019. november 25., hétfő (OS) - A magyar paraatléta válogatott tagjai és a válogatott mellett dolgozó sportszakemberek kiállnak a 2023. évi atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése mellett!

    Mi, a 2019. évi dubai világbajnokságon világbajnoki címet és érmeket szerzett parasportolók támogatjuk, hogy az épek egyik legnagyobb és legnézettebb eseményének Budapest adjon otthon és bízunk abban, hogy a világ paraatlétáit is vendégül tudja látni Budapest 2023-ban.
Nagy megtiszteltetés lenne számunkra, ha hazai közönség előtt versenyezhetnénk, bebizonyítva a magyar parasport mozgalom jelmondatában foglaltakat: fogyatékosnak lenni nem jelenti azt: vesztesnek lenni.
A világbajnokságra készülő stadion tervezésében a Magyar Paralimpiai Bizottság szakértőként részt vett, ezért a stadion teljesen akadálymentes lesz.
A paraatléták hazai eseményen szerzett sikerei sok fogyatékkal élő ember számára adhatnak életre szóló pozitív energiát.
Az új stadion, a világversenyt követően, állandó bázisa lehetne a fogyatékosok sportjának is, és a versenysport mellett a sportolást életmódjuknak választó fogyatékkal élő embereknek is lehetőséget biztosíthat a szabadidő hasznos eltöltéséhez.
A 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezése és az új atlétikai stadion építése esélyt ad a paraatlétikai világbajnokság megrendezéséhez is.
Hajrá, magyar (para)atlétika)!

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.