OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. november 25., hétfő 17:23

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. november 25., hétfő (OS) - A Jobbik visszaadná az elvett CSOK-os kedvezményeket

    A Jobbik régóta hangsúlyozza, hogy a CSOK használt lakások megvásárlásához biztosított támogatása édeskevés: ennél jóval nagyobb mértékben drágultak az ingatlanok, így a vágyott, önálló otthon megszerzésének lehetősége kisebb, mint néhány évvel ezelőtt. Még egy háromgyermekes család is csak alig több mint kétmillió forint támogatást kaphat egy használt otthon megvásárlásához, ennyivel pedig évente, vagy akar hónapok alatt is nőnek a megfizetendő árak.
Még rosszabb helyzetben vannak az egygyermekesek, akik egy átlagos méretű és árú lakáshoz 600 ezer forint támogatást kapnak, viszont a vásárlás után fizetendő illeték összege ennél magasabb. Éppen ezért a Jobbik törvényjavaslatot nyújt be, amelyben az érintett illetékek mértékét jóval a támogatási összeg alá vinné. Nem feledkezünk meg továbbá azokról a 35 év alatti, első otthonukat megszerezni vágyó fiatalokról, akik illetékkedvezményre jogosultak, viszont csak akkor, ha az ingatlan nem drágább, mint 15 millió forint. A mi javaslatunk ezt a kedvezményes határt vinné fel 50 millióra, újabb több ezer magyar fiatalnak kedvezve, mivel egy átlagos budapesti panellakásért is gyakorta elkérnek 30-40 milliót. Javaslatuk választóvonal elé állítja a kormánypártiakat is, hiszen amikor a Jobbik indítványáról szavaznak, visszaadhatják az elvett kedvezményeket az érintett polgároknak. Itt dől el, ki áll a jövő pártján, mert a jövőt nem lehet megállítani.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.