OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 26., kedd 10:51

A Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2019. november 26., kedd (OS) - A Kormány semmibe véve a maga alkotta törvényét senkivel nem egyeztet a kormánytisztviselőkre vonatkozó szabályok szigorítására és a kormányhivatali eljárások egyszerűsítésére, a másodfokú eljárások megszüntetésére vonatkozó törvényjavaslatokkal kapcsolatban

        Ezeket a törvényeket a Miniszterelnökség és az Igazságügyi Minisztérium november 12-én nyújtotta be az Országgyűlés elé, ma fog lezajlani a részletes vitájuk. A Kormányt törvény kötelezi a szakszervezetekkel való előzetes egyeztetésre, de sem velük, sem az általuk létrehozott Magyar Kormánytisztviselői Karral, sem a kormányhivatalokkal nem folytattak le egyeztetést. Ez egy korábbi alkotmánybírósági döntés alapján az érintett jogszabályok érvénytelenségét eredményezheti.
     A közszolgálatért felelős államtitkár szerint a kormányhivatalok működése egyszerűsítésének célja a bizalomra épülő, gyors és hatékony közigazgatás. Milyen bizalmat tükröz az, ahol az általuk kitalált módosításokat az azokat végrehajtókkal nem egyeztetik, a közigazgatás ügyintézőire vonatkozó szabályozással a kormánytisztviselők szikrányira zsugorodott önbecsülését zúzzák szét?
     A Miniszterelnökség indokolása szerint maguk a kormányhivatali dolgozók kérték a fizetett szabadságuk további csökkentését, a szolgálati elismerésük jóval alacsonyabb szintre szorítását. Elhiszi ezt valaki?
     Ez már a központi hivatalok esetében is felháborodást váltott ki, ezen szabályozás kiterjesztése teljesen indokolatlan, a munkahelyek további kiüresedését fogja eredményezni.

     Kiadó: Társadalombiztosítási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.