OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. november 27., szerda 06:57

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2019. november 27., szerda (OS) - ÁSZ-elnök: egy év alatt 800 milliárd forinttal fehéredett a gazdaság – interjú Domokos Lászlóval a Növekedés.hu oldalon

    Szemlátomást működik a fenntartható kifehérítés modellje: tavaly a költségvetés bevételei 6,2 százalékkal haladták meg a tervezettet, ez mintegy 750-800 milliárd forintos többletet jelentett - mondta a Növekedésnek adott interjújában Domokos László. Az ÁSZ elnöke szerint a fehéredés jó alap lehet az egyszámjegyű személyi jövedelemadó mihamarabbi bevezetésére: az adócsökkentéshez rendben vannak a fundamentális alapok a monetáris és a fiskális politika kedvező együttállása révén.

Domokos László az interjúban kifejtette, hogy mekkora államot lát optimálisnak, a magyar gazdaság felkészült-e egy a 2008-ashoz hasonló gazdasági válságra, illetve az ÁSZ elnöke beszélt arról is, hogy miért tekinthető a magyar gazdaság dinamikus fehéredése a korrupció elleni rendszerszintű fellépés eredményének.

Bővebben: https://novekedes.hu/interju/asz-elnok-egy-ev-alatt-800-milliard-forinttal-feheredett-a-gazdasag

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.