OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. november 27., szerda 16:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 27., szerda (OS) - DK: Nevetséges kifogásokkal próbálja elkenni a felelősséget a Fidesz az atlétikai stadion ügyében

    A kormányzat 50 milliárdos egészségügyi gyorssegélyétől tette függővé Karácsony Gergely és a budapesti városvezetés az új atlétikai stadion megépítésének fővárosi támogatását. Mi, köztársaságpárti magyarok már az önkormányzati kampányban is egyértelműen megmondtuk: a budapestiek egészsége előbbre való Orbán stadionépítési őrületénél. Nem lehetséges az, hogy amíg a kórházak és rendelőintézetek az összeomlás szélén állnak, többmilliárdos, üres kongó arénák épüljenek az ország fővárosában. A főpolgármester javaslatára meg is érkezett a fideszes válasz: Borbély Lénárd, Csepel polgármestere azt javasolja, hogy a kormányzati 50 milliárdot a főváros ugyanekkora összeggel egészítse ki.

Teljesen elképesztő és felháborító az a cinizmus, amit a Budapestet és a főváros kerületeit adósságcsapdába kergető Fidesz megenged magának. Borbély Lénárdnak azt javaslom, hogy ne a budapestiek pénzét akarja látszatberuházásokra elverni, inkább a Fidesz bukott polgármestereihez forduljon, hátha a ki nem vett szabadságuk után most felmarkolt milliókat inkább stadionépítésre fordítanák, ahelyett, hogy zsebre vágják.

Gy. Németh Erzsébet
a DK elnökségi tagja, főpolgármester-helyettes

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.