OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. november 28., csütörtök 07:27

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - A Nézőpontváltó Egyesület által évek óta támogatott ADHD Gálát a figyelemzavaros betegségcsoportban szenvedő gyerekek 2020. évi balatoni táborázása anyagi feltételeinek előteremtése érdekében rendezik meg immár tizenhatodszor. A szervezők a gála teljes bevételét a táborozásra fordítják, hiszen minden résztvevő és munkatárs önkéntes alapon vesz rész a szervezésben, lebonyolításban.

        Miért fontos támogatni az ilyen zavarral küzdő gyermeket, illetve az őt nevelő családot?
     A problémás gyereket nevelő család gyakran széthullik, illetve peremhelyzetre kerül, kiszorul a közoktatásból, a baráti körből, az egyedül nevelő szülő nem tud munkát vállalni, teljesen ellehetetlenül.
     Nyáron még rosszabb a helyzet, hiszen ezek a szülők – főként anyagi okból – nem tudják megoldani(az iskolából még osztálykirándulásra sem viszik el a gyereket) a nyári elhelyezésüket, főként a szervezett formában történő táborozásukat. A szülő sem tud kikapcsolódni, ezért sokszor kerülnek végletes helyzetekbe.
     Az ADHD-s gyermek nem érti, miért nem fogadják be a közösségek, miért vetik ki magukból, őt miért nem szeretik. A legrosszabb a számkivetettségben, hogy a figyelemzavaros gyermek sokkal érzékenyebben éli meg az elutasítottságot, mint egészséges társai. Az idei gálán a szervezők nemcsak kérni akarnak a belépőjegyek formájában, ezért meghívták a Bólyai Gyermekotthon harminc kis lakóját, akiknek adni szeretnének. Hogy mit? Élményt, sok nevetést, édes perceket, kulisszákba való betekintést.

     Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.