OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. november 28., csütörtök 12:05

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - DK: Orbán Magyarországán csak a stadionépítésekre jutnak plusz források, az oktatásra már nem

        2020-ban sem emelkedik érdemben a közoktatásban működő állami iskolák fenntartására szánt 600 milliárd forintos összeg. Vagyis Orbánék jövőre nagyjából három Puskás Aréna árából akarják megoldani a közoktatást évek óta sújtó problémákat. Ez a 600 milliárd ugyanakkor csak a tanári fizetésekre és a rezsire elég, az iskolák saját működésüket már külső forrásból, legtöbbször a szülők pénzéből finanszírozzák – mindezt úgy, hogy ők már eleve fizetnek az állami oktatásért. A felújítások ugyanakkor kizárólag uniós forrásokból történnek. Vagyis 2019-ben, 9 évvel a dicsőséges fülkeforradalom után az Orbán-kormány elkezdte kivéreztetni az állami iskolákat, mit sem törődve gyermekeink jövőjével. Bátran kimondhatjuk: a szülők és az Unió nélkül a magyar közoktatás lehúzhatná a rolót.
     A Demokratikus Koalíció felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy 2019-ben az állam már legalapvetőbb feladatai ellátására is képtelen. A DK követeli, hogy a közoktatásban működő állami iskolák működésére szánt összeget emeljék meg, és végre ne a látszatberuházások és a lopás, hanem a gyerekek jövője legyen fontos Orbánnak!

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.