2019. december 14. szombat

2019. november 28., csütörtök 14:02

A Magyar Orvosi Kamara közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Jogsértések a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezeténél - A választott vezetés legitimitása továbbra is kérdése - Új választás lesz?

A MOK Budapesti Területi Szervezeténél 2019. október 5. napján megtartott tisztújító küldöttgyűlés lebonyolítása kapcsán történt számos szabálytalanság miatt a MOK Országos Felügyelőbizottsága vizsgálatot folytatott.  Vizsgálata eredményét a felügyeletet gyakorló EMMI Miniszterhez terjesztette fel.
     Dr. Kásler Miklós miniszter folyó év november 25-én kelt határozatában utasította a szabálytalanul lebonyolított tisztújításban érintett területi vezetőt, hogy a jogsértések megszüntetéséről haladéktalanul intézkedjék. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Orvosi Kamara Budapesti Területi Szervezeténél a teljes tisztújítást meg kell ismételni, mivel egyéb módon az elkövetett jogsértések nem orvosolhatók.

Kiadó: Magyar Orvosi Kamara