OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. november 28., csütörtök 16:28

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Prosztatarák: minden információ egy helyen a betegségről. Ingyenes útmutató könyv jelent meg a prosztatarákkal szembesült férfiak számára, a kötet teljes tartalmát az interneten is közzétették – jelentette be a Gyógyulj Velünk Egyesület a Budapesten megszervezett prosztatanapon.

    Az "50 kérdés – 50 válasz: Prosztatarák" című kötet hét fejezetben, közérthető megfogalmazásban tárgyalja a prosztatarák diagnózisáról, műtétjéről, sugárkezeléséről, onkológiai terápiáiról, a mellékhatások enyhítéséről, a betegek rehabilitációjáról szóló tudnivalókat.

Amint B. Papp László, a kötet szerkesztője a budapesti könyvbemutatón elmondta, a kötet első kiadását 3 ezer példányban bocsátják ingyenesen rendelkezésére szerte az országban a betegszervezeteknek, az onkológiai és urológiai osztályoknak.

A kötet a Gyógyulj Velünk Egyesület kiadásában, a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány szakmai partnerségével jelent meg, szakorvosi lektora prof. dr. Bodoky György és dr. Végh Éva. Mivel a kötet kiadásának célja az orvos-beteg kommunikáció javítása és hogy a betegek minél inkább partnerként lehessenek részesei a kezelésüknek, a könyv teljes tartalmát interneten is szabadon elérhetővé tették a www.rakgyogyitas.hu/prosztatarak50 címen.
    
     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.