OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. november 28., csütörtök 17:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Folytatódik a kormány CT-programja a központi régióban

    Csak az elmúlt hónapokban mintegy 1 milliárd forint értékben kaptak CT-ket a budapesti kórházak: a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet kardiológiai CT-vel, a Dél-pesti Centrumkórház egy 64 szeletes készülékkel, a Szent Imre Kórház pedig egy 256 szeletes CT-vel gazdagodott az EMMI CT-programjának keretében. 2010 óta összesen csaknem 200 milliárd forintot fordított a kormány a CT/MRI vizsgálatok finanszírozására.

2010 óta 20 új CT-vel és 18 MR készülékkel bővült az ellátás, miközben csaknem 100 régi, elavult készüléket is lecseréltek és újakkal pótoltak. A ma használt egyik legmodernebb képalkotó diagnosztikai eljárás, a PET-CT-k száma pedig megháromszorozódott. Míg 2010-ben 13,7 milliárd forintot, addig idén eddig már csaknem 30 milliárd forintot költött a kormány a CT/MRI vizsgálatok finanszírozására.

Budapesten az utóbbi három évben csaknem 5000 korszerű eszköz került az egészségügyi intézményekbe és minden kerületben hozzáférhetőek a legmodernebb képalkotó diagnosztikai vizsgálatok. Csak a fővárosban 28 CT áll a lakosság rendelkezésére közfinanszírozásban.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.