OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. november 28., csütörtök 17:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. november 28., csütörtök (OS) - Összellenzéki határozati javaslatot nyújtunk be, hogy csatlakozzunk az Isztambuli Egyezményhez!

    Az Orbán-kormány ismét szégyent hozott Magyarországra azzal, hogy külön az Európai Parlamentnek kellett felszólítania arra, hogy késedelem nélkül léptesse hatályba a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről szóló Isztambuli Egyezményt.

Orbán Viktor azt szokta mondani, hogy az állam elsődleges feladata az, hogy megvédje a polgárait, mégis 5 éve hátat fordít a bántalmazott nőknek és gyerekeknek. A kormánynak ezért el kell számolnia mindenki felé, akit erőszak ért, hogy miért nem tett meg mindent a védelmükért.

Nekünk kell cselekednünk annak érdekében, hogy a Fidesz okozta szégyenteljes helyzetet rendbe hozzuk, ezért az MSZP kezdeményezésére összellenzéki támogatással határozati javaslatot nyújtunk be az Isztambuli Egyezményhez való halaszthatatlan csatlakozásról.

A Fidesz nem nézheti tovább tétlenül, hogy hetente egy nő és havonta egy gyermek haljon meg az erőszak miatt. Ha a fideszes képviselők valóban meg akarják védeni a magyarokat és tenni akarnak az erőszak felszámolásáért, akkor támogatniuk kell a javaslatunkat.

A "vak komondorként" elhíresült Fidesz-képviselő hat éve a részegségére fogta, hogy eltörte élettársa arccsontját. Jobb lenne, ha a Fidesz képviselői már nem gyártanának kifogásokat, hogy miért nézik tétlenül az erőszakot.

MSZP

Bővebb információ: Gurmai Zita, frakcióvezető-helyettes
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.