2024. április 24. szerda

2019. november 29., péntek 10:27

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - A KEP búcsúzik közel 99 éves szenátorától, történelmi személyiségtől Horváth Jánostól

Mély megrendeléssel értesültünk arról, hogy e héten, hétfőn, november 25-én hajnalban 99 éves korában eltávozott közülünk csöndesen Prof. Horváth János a KEP aktív Szenátora és tagja. Akik közelebbről ismertük, tiszteltük, szerettük sokan János bátyánktól búcsúzunk.
Horváth János kiemelkedő történelmi személyiség, politikus, közgazdász volt.
1944-ben a nyilasok halálraítélték, de sikerült megszöknie. 1945- 1947 között nemzetgyűlési képviselő, az 56-os Forradalom aktív résztvevője. 1956-1997 között a magyar emigráció tekintélyes tagja. 1958-1997 között Amerikában élt, hosszú ideig egyetemi közgazdász professzorként tevékenykedett. 1998-ban Orbán Viktor személyes kérésére elvállalta a Fidesz Gazdaságpolitikai Bizottságának vezetését miután 1997-ben végleg hazaköltözött Magyarországra. 1998-2014 között a Fidesz parlamenti képviselője volt, 2003-tól az Országgyűlés korelnöki tisztségét is betöltötte.
Rendkívül kiterjedt nemzetközi és hazai aktivitásáért számos kitüntetésben részesült, így pl. megkapta a Truman-Reagen Szabadság emlékérmet, a Magyar Közköztársasági Érdemrend Nagykeresztjét és a Világ Magyarságáért közéleti nagydíjat is. Ez utóbbit a KEP javaslatára.
A KEP Elnöksége osztozik a Család fájdalmában és Őszinte részvétét fejezi ki Szenátorunk hozzátartozóinak, barátainak, tisztelőinek. További inf. www.kepcp.hu

Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület