OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. november 29., péntek 10:27

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - A KEP búcsúzik közel 99 éves szenátorától, történelmi személyiségtől Horváth Jánostól

    Mély megrendeléssel értesültünk arról, hogy e héten, hétfőn, november 25-én hajnalban 99 éves korában eltávozott közülünk csöndesen Prof. Horváth János a KEP aktív Szenátora és tagja. Akik közelebbről ismertük, tiszteltük, szerettük sokan János bátyánktól búcsúzunk.
Horváth János kiemelkedő történelmi személyiség, politikus, közgazdász volt.
1944-ben a nyilasok halálraítélték, de sikerült megszöknie. 1945- 1947 között nemzetgyűlési képviselő, az 56-os Forradalom aktív résztvevője. 1956-1997 között a magyar emigráció tekintélyes tagja. 1958-1997 között Amerikában élt, hosszú ideig egyetemi közgazdász professzorként tevékenykedett. 1998-ban Orbán Viktor személyes kérésére elvállalta a Fidesz Gazdaságpolitikai Bizottságának vezetését miután 1997-ben végleg hazaköltözött Magyarországra. 1998-2014 között a Fidesz parlamenti képviselője volt, 2003-tól az Országgyűlés korelnöki tisztségét is betöltötte.
Rendkívül kiterjedt nemzetközi és hazai aktivitásáért számos kitüntetésben részesült, így pl. megkapta a Truman-Reagen Szabadság emlékérmet, a Magyar Közköztársasági Érdemrend Nagykeresztjét és a Világ Magyarságáért közéleti nagydíjat is. Ez utóbbit a KEP javaslatára.
A KEP Elnöksége osztozik a Család fájdalmában és Őszinte részvétét fejezi ki Szenátorunk hozzátartozóinak, barátainak, tisztelőinek. További inf. www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.