OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 11. kedd
Ismertető


2019. november 29., péntek 13:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - DK: Orbán az űrbe menekül a kudarcos kormányzásból

    Szijjártó Péter szerint nagyjából 10 milliárd forintba fog kerülni, hogy az ország magyar űrhajóst küldjön az űrbe, nyíltan vállalva, hogy ebben is az oroszokkal fogunk együttműködni. Az Orbán-kormány friss űrkutatási tervei az autokráciák nagyravágyó terveinek minden elemét ötvözik: a “bölcs vezető" ambíciói már a sztratoszféráig érnek, a hangzatos tervek árnyékában azonban működésképtelen iskolák és kórházak, alacsony bérek és nyugdíjak, valamint a mindent átszövő korrupció példázzák a hatalom valódi képességeit.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán az űrbe menekül a kudarcos kormányzásából; amíg a magyar űrhajózásról sző terveket, addig sem kell az ország problémáival foglalkoznia. A DK szerint az űrhajózásra szánt 10 milliárd forintot a kormány akár el is égethetné, vagy odaadhatná Mészáros Lőrincnek is, mert az ország semmilyen hasznát nem fogja látni a méregdrága és talán soha meg nem valósuló miniszterelnöki terveknek.

Barkóczi Balázs
szóvivő
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.