2019. december 14. szombat

2019. november 29., péntek 13:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - DK: Orbán az űrbe menekül a kudarcos kormányzásból

Szijjártó Péter szerint nagyjából 10 milliárd forintba fog kerülni, hogy az ország magyar űrhajóst küldjön az űrbe, nyíltan vállalva, hogy ebben is az oroszokkal fogunk együttműködni. Az Orbán-kormány friss űrkutatási tervei az autokráciák nagyravágyó terveinek minden elemét ötvözik: a “bölcs vezető" ambíciói már a sztratoszféráig érnek, a hangzatos tervek árnyékában azonban működésképtelen iskolák és kórházak, alacsony bérek és nyugdíjak, valamint a mindent átszövő korrupció példázzák a hatalom valódi képességeit.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán az űrbe menekül a kudarcos kormányzásából; amíg a magyar űrhajózásról sző terveket, addig sem kell az ország problémáival foglalkoznia. A DK szerint az űrhajózásra szánt 10 milliárd forintot a kormány akár el is égethetné, vagy odaadhatná Mészáros Lőrincnek is, mert az ország semmilyen hasznát nem fogja látni a méregdrága és talán soha meg nem valósuló miniszterelnöki terveknek.

Barkóczi Balázs
szóvivő