OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. november 29., péntek 13:08

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Zöld népszavazást kezdeményez az LMP -

    Az LMP meggyőződése szerint elfogadhatatlan, hogy a kormány még ott tart, hogy a klímaváltozás létezését is vitatja időnként: a beszéd és a viták ideje lejárt, eltitkolt konzultációk helyett azonnali cselekvésre van szükség, ha gondoskodni akarunk a saját és gyerekeink, unokáink jövőjéről. A párt ezért zöld népszavazást kezdeményez. Ennek első lépéseként ma Kendernay János, az LMP társelnöke öt kérdést nyújtott be hivatalosan. Ezt a következő napokban újabb kérdések benyújtása követi majd, illetve a párt közös gondolkodásra hívja az embereket, hogy milyen további kérdésekkel lehetne egy új, zöld irányba állítani Magyarországot.

Meggyőződésünk, hogy a magyar emberek sokkal inkább érzik azt a felelőséget, ami a vállunkat nyomja, mint a kormány. Az emberek tisztában vannak vele, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, akinek még a saját kezében van a sorsa, aki még érdemben tehet a jövő megóvása érdekében. A zöld népszavazás egy eszköz arra, hogy világos és egyértelmű követelést fogalmazzunk meg a jelenlegi és a következő kormányoknak, hogy tiszta levegőt, tiszta vizet, élhető környezetet akarunk magunknak és gyermekeinek is.

LMP Sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.