2019. december 14. szombat

2019. november 29., péntek 16:02

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) -

Magyarországnak határozott klímavédelmi céljai, akcióterve, intézkedései és ahhoz rendelt forrásai vannak. Az eddigi intézkedéseknek köszönhetően: a kibocsátás csökkentés tekintetében kiemelten jó eredményeket érünk el. Az ország üvegházhatású gáz-kibocsátása 1990 óta harmadával csökkent, ami megegyezik Dánia kibocsátás csökkentési értékével és ezzel uniós összevetésben – Dániával holtversenyben – a kilencedik helyen állunk.

A klímasemleges energiatermelés tekintetében ma Magyarország jobban teljesít, mint az Európai Unió legtöbb országa. Egyebek mellett Ausztria, Ciprus, Írország, Málta, Portugália, Spanyolország nemhogy nem csökkentette, hanem még növelte is üvegházhatású gázkibocsátását az elmúlt években. Keresztülvisszük, hogy 2030-ra a magyar energiatermelés 90%-ban széndioxid és karbonsemleges legyen.

Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium