OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 6. csütörtök
Ismertető


2019. november 29., péntek 17:23

A Magyar Bioetanol Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Dekarbonizációs jelentés 2019

    Kudarcos európai eredmények, magyar becsületgól Fókuszban a Nemzeti Energia- és Klímatervek (NEKT) Mérsékelt ambíciók, kevés konkrét lépés – ez az eddigi mérlege az EU, illetve a legtöbb tagország szén-dioxid kibocsátás (dekarbonizáció) csökkentése érdekében tett erőfeszítéseinek, derül ki a NEKT riportból.  Szakértők egyetértenek abban, hogy az Európai Unióban nem képzelhető el eredményes dekarbonizáció a közlekedési ágazat hatékony és nagyívű megújítása nélkül. Magyarország alaposabb és körültekintőbb a NEKT tervezése során, mint a EU tagországok jó része.
Ha a mai trendek folytatódnak, a következő évtizedet is elveszítjük abban a küzdelemben, amelynek célja az európai uniós károsanyag-kibocsátás érdemi csökkentése – derül ki a Farm Europe felmérésből, amely nemrég látott napvilágot.
Mint ismeretes a Párizsi éghajlatvédelmi egyezményben vállaltak teljesítése érdekében az Európai Unió kidolgozta az Energiaúnió és éghajlat-politika irányításáról szóló rendeletet.   Ezzel összhangban minden tagországnak 2019. év végéig meg kell alkotnia a Nemzeti Energia- és Klímatervét (NEKT). Az előzetes tervek részletes elemzését tette közzé a Farm Europe most készült tanulmányában.

     Kiadó: Magyar Bioetanol Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.