OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 11. kedd
Ismertető


2019. november 29., péntek 17:23

A Magyar Bioetanol Szövetség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Dekarbonizációs jelentés 2019 Kudarcos európai eredmények, magyar becsületgól Fókuszban a Nemzeti Energia- és Klímatervek (NEKT)

    Az NECP riportot a Farm Europe készítette. A kutatás 28 EU tagállam Nemzeti Energia- és Klímatervét vizsgálta a közlekedés szempontjából https://www.farm-europe.eu/news/do-necps-from-the-28-member-states-meet-eu-transport-decarbonisation-targets/

A Farm Europe https://www.farm-europe.eu/  az európai uniós közös agrárpolitika, élelmiszer-, kereskedelem- és energiapolitika alakításának egy meghatározó ‘think tank’-je. Tagjai elsősorban kutató intézetek, kormányzati háttérintézmények, érdeképviseletek, vállalatok.  

Magyar Bioüzemanyag Szövetségről

A szövetség a magyar Bioüzemanyag gyártó vállalatokat – Hungrana Kft., Pannonia Bio Zrt., Rossi Biofuel Zrt. – tömörítő szövetség. A tagok olyan fenntartható bioüzemanyagokat állítanak elő Magyarországon, - helyben termelt mezőgazdasági alapanyagokból -, amelyek elősegítik a közúti közlekedés során keletkező szén-dioxid kibocsátás azonnali és jelentős mérséklését. A Szövetség célja, hogy hozzájáruljon Magyarország ökológiai lábnyomának csökkentéséhez, felhívja a figyelmet a közúti közlekedés környezetre gyakorolt negatív hatásaira és megismertesse az alternatív lehetőségeket. A tagok elkötelezettek abban, hogy Magyarországon mindenki számára egyformán elérhető legyen a költséghatékony, környezetbarát közlekedési forma.  

www.hungrana.hu
www.pannonbio.com
www.rossibiofuel.hu

     Kiadó: Magyar Bioetanol Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.