OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. november 29., péntek 20:03

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 29., péntek (OS) - Nőtt a születéskor várható élettartam

    Az emberek jólétének alapköveként tekintünk az egészségre ¬– hangsúlyozta Prof. Dr. Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az I. Hatékony Egészségfejlesztési Konferencián a Semmelweis Egyetemen. A kormány célja, hogy a magyar emberek egészségesebbek legyenek, ezért javítjuk a betegellátást, ezért építünk és fejlesztünk  kórházakat. Az elmúlt években  a magyar lakosság egészségi állapotát jellemző több mutató és a születéskor  várható élettartam is  nőtt Magyarországon – erre az Európai Bizottság friss országjelentése is rávilágít.  A  további pozitív eredmények  érdekében hirdette meg az EMMI a népegészségügyi programokat, fejleszti  az alapellátást, végeznek ingyenes szűrővizsgálatokat, és ezért szeretné a kormány megépíteni Budapesten Európa egyik legmodernebb kórházát.Amit itt és most teszünk, annak az unokáink életére is hatása lesz, hiszen a szokások generációról generációra öröklődnek.  Ezt felismerve indította útjára az egészségügyi ágazatvezetés 10,8 milliárd forint értékben a "Három generációval az egészségért" pályázatot, melynek első fordulójában 79 praxisközösség már megkezdte az egészség megőrzésére, fejlesztésére irányuló munkát, az új pályázati kiírásra pedig 90-en jelentkeztek, a pályamunkák elbírálása éppen most folyik.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.