OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. november 30., szombat 11:01

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. november 30., szombat (OS) - Házhoz jön az orvosi lelet

        2020. január 1-ig a nem közfinanszírozott szolgáltatást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknak is csatlakozniuk kell, és legkésőbb 2020. június 1-től meg kell kezdeniük az EESZT-be történő adatszolgáltatást. Ezzel megtörténik az ország teljes lefedettsége és az EESZT-hez csatlakozott egészségügyi szolgáltatók száma 25 ezerre nő. Mindez elősegíti a hatékony és azonnali információcserét a köz- és magánellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók között, növeli a betegbiztonságot, tovább erősíti a beteg kórelőzményeinek megismerését, és biztosítja a rendszer átláthatóságát.
     Az EESZT minden szempontból megfelel a digitális kor elvárásinak, és teljes mértékben áthatja az egészségügyi ellátást, ami Európában is példaértékűnek számít. A lakosság számára nagy előnyökkel jár, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül ügyfélkapus belépést követően bárki nyomon követheti a leleteit, kezeléseit, nincs elveszett zárójelentés, beutaló és recept, nincs feleslegesen megismételt vizsgálat, nem kell a leletekkel visszamenni az orvoshoz, ami kényelmesebbé és gyorsabbá teszi egészségügyi ellátást.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.