2024. április 24. szerda

2019. november 30., szombat 11:04

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. november 30., szombat (OS) - EMMI - ITM: A kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni további bérigényeiket - Reagálás a mai PSZ tüntetésre

A kormány megbecsüli a pedagógusokat és kész megvizsgálni további bérigényeiket. A pedagógusok voltak az elsők, akik számára életpályaprogram és átfogó béremelési program indult. A pedagógusok bére az elmúlt években átlagosan 50 %-kal emelkedett, amelynek hatására jövőre már legalább 390 milliárddal többet költünk a pedagógusbérekre, mint 2010-ben. A béremelés jövőre is folytatódik: mintegy 17.000 kolléga bére a minősítésnek köszönhetően emelkedik, a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére pedig júliustól átlagosan 30%-kal nő, és már tárgyalja a kormány az iskolaigazgatók béremelésének előterjesztését is.
     Azt is látjuk, hogy a pedagógusszervezeteknek további bérigényei vannak, a minisztérium eddig is nyitottan állt a már hónapok óta zajló tárgyalásokhoz, és ezután is nyitott, kész megvizsgálni a további bérigényeket.

Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma