OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 11. kedd
Ismertető


2019. november 30., szombat 15:29

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2019. november 30., szombat (OS) - Ne fagyjon meg minden évben egy falunyi ember Magyarországon! -

    Miközben a kormány szerint évek óta szárnyal a gazdaság, telente egy falunyi ember fagy halálra otthonában, és családok ezrei fagyoskodnak. Az energiaszegénység az, amikor nincs pénz fűtésre. Sürgősen cselekedni kell, mert itt a tél! Az LMP most benyújtott javaslatai az országgyűlésnek biztosítani tudják, hogy 2019-20 telén egyetlen egy ember se haljon meg a hideg miatt, és a levegőszennyezettség elviselhető szintre csökkenjen.

Hazánkban évente több mint 15 ezer ember hal meg idő előtt a levegőszennyezés következtében, aminek egyik fő oka, hogy az emberek nedves fát, lignitet, barnaszenet, sőt hulladékot égetnek, ráadásul gyakran elavult berendezésekben. A levegőbe kerülő apró szemcsék légzőszervi, szív- és érrendszeri, daganatos megbetegedéseket, és fejlődési rendellenességeket okozhatnak. Közel 700 ezer háztartás fűt tűzifával, de csak negyedük kap szociális tűzifát.

Az LMP országgyűlési határozata szerint azonnali intézkedésként nappali és éjjeli melegedőket kell létrehozni a kisebb településeken, át kell alakítani a szociális tűzifaprogramot. A zöld párt javaslata kiterjeszti az érintett lakosság körét, biztosítja a környezetbarát, alacsony nedvességtartalmú tűzifát és jelentősen megemeli a program pénzügyi keretét. Hosszabb távú intézkedésként támogatni kell a lakóépületek komplex energiahatékony mélyfelújítását, a korszerű tüzelőberendezések beszerzését és a megújuló alapú távhőrendszerek kiépítését.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.