OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. december 1., vasárnap 09:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 1., vasárnap (OS) - DK: Soltész Miklós bocsánatot kért Gréczy Zsolttól

    Az Országgyűlés 2019. július 1-jei plenáris ülésén Gréczy Zsolt interpellációjára Soltész Miklós államtitkár válaszolt a Miniszterelnökség nevében. Ebben az államtitkár - a Czeglédy Csaba ellen indított eljárásra utalva - tévedésből, azt állította, hogy a DK országgyűlési képviselője "a diákoktól is ellopta a pénzt."
A nyilvánvaló hibára - a nevek összekeverésére - Gréczy Zsolt már ott, az ülésteremben is felhívta az államtitkár figyelmét, hogy helyesbítse szavait. Akkor ez nem történt meg. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője ezután jogi eljárást kezdeményezett Soltész Miklós ellen. Az államtitkár végül levélben ismerte el tévedését és így fogalmaz: "az akaratlan elszólásért a korrektség jegyében elnézést kérek Öntől, természetesen nem állt szándékomban megsérteni az Ön jó hírnévhez való jogát."
A bocsánatkérést ezzel a levéllel, a bocsánatkérés nyilvánosságával együtt Gréczy Zsolt elfogadta.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.