OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. december 1., vasárnap 10:48

A Magyar Haltani Társaság közleménye
    Budapest, 2019. december 1., vasárnap (OS) - Süllő vagy csuka lesz 2020-ban az év hala?

    Két jelöltre egyszerűsödött a kérdés, mert a német bucó már aligha tud beleszólni a versengésbe. Pedig ez a mindössze arasznyi méretet elérő hal a Duna vízrendszerének bennszülött faja, amely szűk elterjedési területe és viszonylagos ritkasága miatt fokozottan védett. De azért ő sem zárható ki, hiszen ha a természetvédők sokasága tudomást szerez a versenyről, még csoda történhet.
Pillanatnyilag azonban két nagyra növő horgászhal áll az élen. Mindkettő ragadozó, mindkettő széleskörű elterjedéssel bír, de úgy tűnik, hogy a kifinomult gasztronómiai értékrend a süllő javára billenti a mérleget. Ám a birkapörkölt kedvelőinek jelentős része a halak közül is a karakteresebb ízű csukát részesíti előnyben. Ha közülük sokan aktivizálódnak, még megváltoztathatják a sorrendet.
Jelenleg kilencezer körül van a voksok száma, de bízunk benne, hogy tízezer fölé fog emelkedni, hiszen még sokan nem jelezték véleményüket. Szavazni december 31-én déli 12 óráig lehet a Magyar Haltani Társaság honlapján (http://haltanitarsasag.hu/azevhala_hu.php).

     Kiadó: Magyar Haltani Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.