OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. december 2., hétfő 15:00

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. december 2., hétfő (OS) - Nem támogatjuk az euró azonnali bevezetését

    Mivel az LMP nem támogatja az euró azonnali bevezetését, üdvözöljük, hogy a Párbeszéd frakció visszavonta "az euró magyarországi bevezetésének előkészítéséről" című javaslatának tárgysorozatba-vételét.

Álláspontunk szerint az euró bevezetése óta eltelt majdnem két évtizedben beigazolódott, hogy az euróövezet nem felel meg az ideális valutaövezet alapkritériumainak. A túl nagy gazdasági és szociális különbségek, valamint az euró-tagországok eltérő gazdasági ciklusai miatt az euró nem segíti elő a periféria integrációját, és gazdasági stabilitást sem jelent automatikusan. Ezért meggyőződésünk, hogy Magyarországnak jelenleg még nem érdemes csatlakoznia az euróövezethez.

Fontosnak tartjuk továbbá, hogy az erről szóló viták ne az érzelmi és szimbolikus dimenzióban történjenek: habár lényeges az euró bevezetésének kérdése és az erről szóló politikai viták, a népszavazási kezdeményezések vonatkozásában sokkal sürgetőbb és fontosabb a megfelelő kormányzati klímavédelmi intézkedések meghozatalát hangsúlyozni. Hiszen Magyarország zöld pártjaként azoknak a képviseletét vállaltuk fel, akik szerint ma nincs fontosabb feladat, mint megóvni a jövőnket: a zöld népszavazási kezdeményezésünk is ezt szolgálja.

LMP frakció

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.