OS Országos Sajtószolgálat
2020. augusztus 9. vasárnap
Ismertető


2019. december 3., kedd 10:07

A Magyar Alvás Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - Képzett alvásterapeuták – új szakma első képviselői Magyarországon

    Magyarországon a felnőtt lakosság több mint harminc százaléka küzd alvásproblémákkal. Az alvászavarok és alvásbetegségek megelőzése az egészség megőrzésének a záloga. Ehhez kíván hozzájárulni az első hazai alvásterapeuta képzés, melyre a Magyar Alvás Szövetség, a Budapesti Alvásközpont és a Döntéshozók Akadémiája szervezésében került sor. A képzéssel a magyarországi alváskultúra erősítését, az alvásegészség fenntartását szolgálják. Az új szakma első hivatalos képviselői - többek között - tudományos területeken, mentálhigiénés szolgálatoknál, nevelési tanácsadókban, egészségügyi és oktatási intézményekben, alvásipari vállalatoknál és szolgáltatóknál folytathatnak szakmai ismeretterjesztést. Rendszerszemléletű megalapozottságú ismeretek birtokában végezhetik munkájukat, és közreműködhetnek - megfelelő licence szerződés alapján - az Alvásorvosok Világszövetségének magyarországi képviselő szervezete által minősített képzési programmal rendelkező ismeretterjesztő munkában, szakértői segítséget nyújthatnak az alváshoz kapcsolódó tevékenységek alvásminősítési kidolgozásában, feladatuk lesz a tervezett országos alvásterapeuta hálózat kiépítésben, az alvásipar területein és a hazai Sleepfriendly (alvásbarát) programok elterjesztésében. Dr. Horváth Ildikó egészségügyi államtitkár gratulált az első képzett alvásterapeutáknak. A képzés jövő év februárjában folytatódik, az érdeklődés jelentős. (Magyar Alvás Szövetség)

     Kiadó: Magyar Alvás Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.