OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. december 3., kedd 10:23

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - A Fenntarthatóság Szakmai Követe díj Prof. Dr. Tóth Gergely számára. Az Piac és Profit Üzleti Etika díj 2019-es különdíjának egyikét, a Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat Prof. Dr. Tóth Gergelynek a KÖVET Egyesület alapító főtitkárának, és a Kaposvári Egyetem professzorának ítélték oda az alapítók.

    Az elismerést minden második évben az a szakember kapja, aki mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy a vállalatok, az üzleti élet képviselői körében elterjedjen és erősödjön a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás.

Dr. Tóth Gergely szakterülete az alternatív közgazdaságtan. 1995-ben megalakította a fenntartható gazdaság elterjedését támogató KÖVET Egyesületet, jelenleg a főtitkára. Hazai és külföldi konferenciák, vállalati tréningek rendszeres előadója. Több kisebb elismerés mellett 1995-ben elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia ‘Pro Scientia’ díját. Szakterületén eddig 20 nagyobb programot vezetett, 30 könyv ill. kézikönyv megírásában működött közre, ezek közül a legjelentősebb A Valóban Felelős Vállalat (2007) és a Gazdasággép (2016). Szakcikkeinek és népszerűsítő írásainak száma 150 körül van, közel 400 hazai és nemzetközi konferencián, egyetemi kurzuson és képzésen tartott előadást. Jelenleg a fenntartható fejlődéssel összhangban lévő közgazdasági elméleten az ún. humánökonómián dolgozik.

     Kiadó: KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.