OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. december 3., kedd 12:56

A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - Felvidéki, magyar nemzetiségű diákok Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat nyertek el.

    Az első magyar nyelvű, szlovákiai felsőoktatási intézmény, a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán alapszakon és mesterképzésen tanuló 50, magyar nemzetiségű diák vehette át a Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjat. Az okleveleket december 3-án, délelőtt 11.00 órakor a révkomáromi egyetem aulájában Dr. Juhász György rektor és Dr. Dubéczi Zoltán, a PADE kuratóriumi elnöke adta át. Az eseményen az egyetem rektorhelyettesei és a Gazdaságtudományi Kar vezetői is jelen voltak és gratuláltak a díjazottaknak.

Az egyetemi hallgatók előzetes kiválasztása és ösztöndíjban való részesítése kiváló tanulmányi eredményük, eredményes tudományos munkásságuk és aktív, közösséget építő tevékenységük alapján történt. A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány és a Selye János Egyetem által adományozott ösztöndíj elnyerésére csak olyan diák pályázhatott, aki legalább két lezárt, teljesített félévet tudhatott maga mögött.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által elindított Pallas Athéné Közgondolkodási Program keretein belül, az MNB Kiválósági Ösztöndíjának mintájára 2018-ban indult el Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj a legtehetségesebb határon túli magyar hallgatók támogatására.

A Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíj célja, hogy növelje a külhoni felsőoktatási intézményekben közgazdasági szakon tovább tanuló magyar nemzetiségű egyetemisták létszámát, illetve az otthon maradás esélyeit.

     Kiadó: Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.