OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. december 3., kedd 15:22

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - LMP: A fogyatékossággal élők nemzetközi napja alkalmából -

    Határozott meggyőződésünk, hogy a kormánynak és az állami szerveknek mindent meg kell tenniük fogyatékossággal élő honfitársaink iskolai és kulturális hozzáférésének, munkahelyi elhelyezkedésének hatékonyabbá tétele érdekében.

Az, hogy ma vidéken több száz kilométert is utazhatnak a családok, mert a gyermekeik szállítása nincs megoldva mérhetetlen szomorú és elfogadhatatlan. Legfőbb oka ennek, hogy az SNI-s, autista és egyéb diszfunkciókkal küzdő gyermekeket befogadó intézményeknél az alapító okiratban szereplő feltételeknek szinte egyetlen iskola sem felel meg.

A munkaerő-piaci elhelyezkedés vonatkozásában pedig rendkívül alacsony a képzési, átképzési lehetőségek száma, választéka és színvonala, különösen a felnőttképzés területén. A foglalkoztatás helyzetének javítása csak célzottan, személyre szabottan, megfelelő munkaerő-piaci és az egészségügyi, szociális, képzési és foglalkoztatási területeket összehangoltan, egymásra épülő módon használó rehabilitációs rendszer és rehabilitációs szolgáltatások tényleges kiépítésével valósulhat meg. A bértámogatási rendszerben be kell vezetni a végzettség, képzettség, betöltött munkakör alapján folyósítható differenciált bértámogatás rendszerét. Ez pedig a kormányzat elsődleges feladata és felelőssége.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.