OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. december 3., kedd 15:47

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. december 3., kedd (OS) - Közös faültetés és sajtótájékoztató került megrendezésre a Szegedi Partfürdőn, ahol 51 facsemete került elültetésre: 2019. december 3. 11.00 órakor. Résztvevők: Mihalik Edvin, Zöld város programért felelős tanácsnok, Szeged MJV; Jávorszky Iván, ügyvezető igazgató, Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Np. Kft.; Bojtos Ferenc, irodavezető, Csemete Környezet- és Természetvédő Egyesület; Civil szervezetek

    A Szegedi Ifjúsági Napok szervezői, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont, a Partfürdő munkatársai és a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesülettel együttműködve csatlakozott ahhoz, hogy Szeged legyen a legzöldebb magyar város. Úgy gondoltuk, hogy közös ügyünk tenni azért, hogy ez a csodás zöld oázis a Partfürdőn még sokáig megmaradjon. Ezért 51 db (éger, kőris, fűz, fekete nyár és mogyoró) facsemete került elültetésre, az idei 51. SZIN-re emlékezve. Augusztus végén - a SZIN fesztivál ideje alatt- a fesztiválozók szelektíven gyűjtöttek szemetet, és azt zsákostól hozták el a Civil Faluba. Cserébe lehetőséget kaptak, hogy egy facsemetét ne csak elültethessenek, hanem el is nevezhessenek. Örömmel jelenthetjük ki, hogy ez az akciónk nem tartozott a legsikeresebbek közé, mivel a takarító munkatársaknak, valamint a többször használatos eszközöknek köszönhetően idén is nagy nehézséget jelentett hulladékot találni a területen. A faültetésről azonban nem mondtunk le: 2019.12.03. 11:00 kor került megvalósításra.
     Kiadó: CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.