OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. december 4., szerda 15:43

A ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara közleménye
    Budapest, 2019. december 4., szerda (OS) - Átadták az első ChinaCham Kiválósági Díjat.

    A Kínai Népköztársaság megalakulásának és a magyar kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulójának évében első alkalommal került sor a ChinaCham Kiválósági Díj átadására. Az elismerést alapító ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara kitüntetését a magyar-kínai kapcsolatok, a szakmai, közéleti és társadalmi területén kiemelkedő munkát végző, hosszú időn keresztül végzett példamutató munkájáért Ipolyi Éva tolmács vehette át. Az 1991-ben Pekingben diplomát szerzett szakember azóta erősíti a magyar-kínai kapcsolatokat, tolmácsként a legkülönbözőbb szakterületeken segítve állami vezetőket, üzletembereket és magánszemélyeket. Az elismeréseket  DUAN Jielong úr a Kínai Népköztársaság budapesti rendkívüli és meghatalmazott nagykövete, Mátrai Márta háznagy asszony az Interparlamentáris Unió Nemzeti Csoportja Magyar-Kínai Baráti Tagozatának elnöke és Liu Bo úr a budapesti Kínai Nagykövetség kereskedelmi és gazdasági tanácsosa jelenlétében Pető Ernő, a ChinaCham elnöke nyújtotta át. A 2012-ben alakult a ChinaCham Magyar-Kínai Gazdasági Kamara fontos szerepet tölt be  a kis- és középvállalkozások körében, működése során számos magyarországi és kínai szakmai szervezettel létesített kapcsolatot és alakított ki annak érdekében, hogy a két ország vállalkozásai minél szélesebb körben egymásra találjanak és eredményesen működjenek.
     Kiadó: ChinaCham Hungary Magyar-Kínai Gazdasági Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.