OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. december 4., szerda 16:21

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. december 4., szerda (OS) - Az Országos Nyugdíjas Parlament mai ülésén a résztvevők továbbra is kezdeményezik az év elejei nyugdíjemelésnél az infláción túl a keresetnövekedés mértékének a figyelembe vételét is.

    Az Országház Felsőházi üléstermében mai napon összeülő megyei nyugdíjas parlamenteken megválasztott 378 küldött több kérdésben is sürgős intézkedéseket kezdeményezett.
A legfontosabbnak azt tartották, hogy az év elejei nyugdíj emelésekor a fogyasztói áremelkedésen kívül a keresetek várható emelkedésének a mértékét is vegyék figyelembe. Azt is szorgalmazzák, hogy e Kormány és az idősügyi szervezetek képviselői között létrejöjjön az intézményes egyeztetési mechanizmus intézménye. Javaslatokat fogalmaztak meg a települési önkormányzatok idősügyi munkájához, az elmagányosodás csökkentéséhez, az alacsony nyugdíjak felzárkóztatásához és az országos népszavazási kezdeményezésekhez.  
     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.