OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. december 5., csütörtök 11:00

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 5., csütörtök (OS) - Még mindig nincs késő a gépkocsik téli átállításához

        Az első havazással visszavonhatatlanul beköszöntött a tél, a héten köd és ónos eső nehezítheti a közlekedést. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium időszerűnek tartja ismét, nyomatékosan felhívni a járművezetők figyelmét a nagy hidegben, csapadékos időben is biztonságos autózás feltételeire.
     Télen a megváltozó útviszonyok, a meghosszabbodó fékutak, a kanyarokban könnyen megcsúszó kerekek és a korai sötétedésből, ködből pislákoló lámpákkal előtűnő járművek is fokozott baleseti kockázatot jelentenek. Ha az évszak fagyos és csapadékos, az alacsonyabb átlagos haladási sebesség miatt többnyire a könnyű sérüléses és koccanásos balesetek száma nő. Enyhe tél esetén a balesetek következményei súlyosabbak. Megfelelő felkészüléssel nemcsak a kellemetlenségektől, bosszúságoktól kímélhetik meg magukat, hanem a veszélyhelyzetek kialakulását is megelőzhetik a közlekedők.
     Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztató anyagot állított össze a hideg évszak elején hasznos intézkedésekről. Az útmutató egyebek mellett a téli gumiabroncsok, fagyálló ablakmosó és hűtőfolyadék használatára, az akkumulátor és az ablaktörlők állapotának ellenőrzésére, a fényszórók, más világítóberendezések cseréjére, felújítására, tisztítására buzdítja a sofőröket. Az összefoglaló arra is emlékeztet, hogy novembertől márciusig érdemes jégkaparót, jégoldó sprayt, kefét, zárolajozót, hóláncot, hólapátot és takarót az autóban tartani.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.