2024. április 23. kedd

2019. december 5., csütörtök 11:40

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 5., csütörtök (OS) - Karácsony nem folytatja a Tarlós által indított pert az Egyenlő Bánásmód Hatóság ellen

Megszüntette a Városháza azt a korábban, még Tarlós István által kezdeményezett pert, amelyet az előző városvezetés az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) egyik döntése ellen indított. Az EBH azért marasztalta el a fővárost, mert kiderült, hogy a Főpolgármesteri Hivatal blokkolja az LMBTQI témájú honlapok elérését számítógépes hálózatából. Az új városvezetés azért állt el a pertől, mert fontosnak tartja a párbeszédet és a civil hangokat. Nem akadályozni akarja, hogy munkatársai hozzáférjenek a civil szervezetek szakmai anyagaihoz, hanem elősegíteni azt. A korábban az EBH-hoz forduló Háttér Társaság, a Labrisz Leszbikus Egyesület és a Budapest Pride-ot szervezető Szivárvány Misszió Alapítvány üdvözli a főváros döntését.
     A nagy sajtóvisszhangot kavaró eljárás során a Tarlós által vezetett Főpolgármesteri Hivatal legfőbb érve az volt, hogy a Hivatal munkatársainak az LMBTQI témájú oldalak elérésére a munkájukhoz nincs szükség. Ennek az érvelésnek az ellentmondására mutatott rá a Háttér Társaság: szerintük a Hivatal által becsatolt dokumentumból kiderült, hogy számtalan a munkavégzéshez nem szükséges internetes oldal, így például szórakoztató videók és aukciós oldalak is elérhetőek a hivatali gépekről.

Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal