OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. december 5., csütörtök 16:21

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2019. december 5., csütörtök (OS) -

    15 esztendővel ezelőtt, 2004. december 5-én népszavazás volt a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról. Akkor a szavazók többsége a kettős állampolgárság mellett állt ki, de a népszavazás az alacsony részvétel miatt érvénytelen volt. A szomorú eredményt megelőző kampányban vált nyilvánvalóvá, hogy a baloldal hogyan gondolkodik a nemzetről. Az akkori, még MSZP-s miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc és a baloldali politikusok gátlástalanul, minden erejüket megfeszítve azon dolgoztak, hogy a határon túli magyarok és az anyaországiak között gyűlölködést szítsanak. Minderre akár legyinthetnénk is, hiszen a magyarság közjogi újraegyesítése, az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetése után, a polgári kormány első intézkedéseivel megtörtént. Ma már Magyarország Alaptörvényének is része az elszakított területeken élő magyar testvéreink iránti felelősségviselés. Mégsem feledhetjük a baloldal akkori nemzetárulást, hiszen az akkor nemzettestvéreik ellen áskálódó politikusok 2019-ben újra megjelentek a színpadon és mintha mi sem történt volna, újra demokratának és jóakaratúnak hazudják magukat. Pedig ők nem változtak! Hiába ripacskodik a volt miniszterelnök, frakciójának tagjai 2019-ben sem szavazták meg a Nemzeti Összetartozás Évét, újra szembe köpve azokat, akiket 15 éve már elutasítottak. Hazánk csakis akkor lehet sikeres, ha erőforrást és lehetőséget látunk a magyarság Kárpát-medencei jelenlétében, ha nem tagadjuk meg történelmi örökségünket, ha kiállunk a nemzeti egység mellett.

     Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.