OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2019. december 5., csütörtök 18:09

JAVÍTÁS - OS - A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2019. december 5., csütörtök (OS) -

        Az Országgyűlés elé benyújtott, a köztársasági elnök illetményemelését is tartalmazó javaslat kapcsán az elmúlt napokban ellenzéki képviselők részéről az államfő személyét sértő, megalapozatlan állítások hangzottak el.
     A törpefrakciók vezetői ma félmillió forinttal keresnek többet a köztársasági elnöknél. Ez azért van így, mert amikor a képviselői béremelésekről szavazott az Országgyűlés, akkor az ellenzéki képviselők jelentős része is támogatta saját fizetésük megemelését. Az ellenzéki képviselőcsoportok vezetői, az 5 képviselőből álló Párbeszéd frakcióvezetője Szabó Tímea, a 6 képviselőből álló LMP frakcióvezetője Keresztes László Lóránt, a 8 képviselőből álló DK frakcióvezetője Gyurcsány Ferenc, a 15 képviselőből álló MSZP frakcióvezetője Tóth Bertalan és a 21 képviselőből álló Jobbik frakcióvezetője Jakab Péter saját tevékenységük alapján indokoltnak tartják-e, hogy havonta 500 ezer forinttal többet keresnek, mint a köztársasági elnök? A mostani törvénymódosítást támadó szocialista frakció – miután támogatta a képviselői fizetésemeléseket – úgy nyilatkozott, hogy a fizetésemelésük összegét jótékony célra fogják fordítani. Arra kérem a szocialista frakció valamennyi tagját, hogy tárja nyilvánosság elé, betartották-e ígéretüket, pontosan mekkora összeget fordítottak és milyen jótékony célra.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.