OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. december 6., péntek 14:30

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 6., péntek (OS) - DK: Aljas házszabálymódosítás mutatta meg, mennyire fél a Fidesz az ellenzéki összefogástól

        Olyan egyoldalú házszabálymódosítást nyújtott be a Fidesz, amely többek között azt is megakadályozná, hogy parlamenti frakciók egyesüljenek vagy független képviselők csatlakozhassanak valamely frakcióhoz. Ez a módosítás nemzetközi szinten példátlan, a hatalom egyetlen kicsit is demokratikus országban sem szabhatja meg a képviselőknek, hogy mely frakcióhoz tartozhatnak.
     A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz aljas házszabálymódosítását a félelem szülte. A hatalom láthatóan soha nem látott módon fél az ellenzéki összefogástól az önkormányzati választáson aratott közös ellenzéki győzelem után, ezért akadályozná meg jó előre frakciók egybeolvadását. A DK szerint a Fidesz félelme teljesen jogos, de nincs az a törvényjavaslat vagy módosítás, amely megakadályozhatná az ellenzéket abban, hogy 2022-ben közösen váltsuk le az Orbán-kormányt. Ez a gyalázatos módosítás a pánik jele, amire egyébként minden oka megvan a Fidesznek. A Demokratikus Koalíció ezért a többi ellenzéki párt képviselőivel közösen módosítást nyújtott be a korlátozás törlésére, és a DK frakció kezdeményezi, hogy erről a plenáris ülés kedden külön szavazzon.

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.