OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. december 7., szombat 15:40

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2019. december 7., szombat (OS) - Zöld népszavazás 2020: nincs szükség klímagyilkos erőművekre

    Mint ismert, az LMP zöld népszavazást kezdeményezett és benyújtotta az első öt kérdést is.  Nincs időnk megvárni, hogy a Fidesz kormány ledolgozza a tízéves hátrányát a témákban. Nincs időnk megvárni, hogy Orbán Viktor eldöntse, hogy most akkor van-e klímaváltozása vagy nincs.

Kanász-Nagy Máté, az elnökség titkára mai sajtótájékoztatóján kiemelte azt a kérdést, amely azt célozza, hogy 2030. január 1-jét követően Magyarországon kizárólag megújuló energiaforrásból termelt villamosenergiát előállító erőművek működése legyen engedélyezhető.

Ha el akarjuk érni a 2040-es dekarbonizációs célokat, nem működtethetünk a Mátrai Erőműhöz hasonló klímagyilkos erőművet. Azt követeljük, hogy 2022-től már csak megújuló energiaforrásokra épülő erőműveket lehessen építeni és 2030-tól ne üzemelhessenek tovább a klímagyilkos fosszilis erőművek. A paksi atomerőmű újabb üzemidő-hosszabbítása se legyen lehetséges.

Ez a népszavazás a jövőnkről szól: illetve arról, hogy mi döntsünk a jövőnkről, ne a fejünk fölött. Tudjuk, hogy a Fidesz minden erővel meg akarja majd akadályozni, hogy ez a népszavazás megtörténjen. Ezért az elkövetkező napokban több kérdést is be fogunk nyújtani, melyek mindegyike a zöld jövő szempontjából egy-egy kulcsterületre vonatkozik.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.