OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. december 11., szerda 14:03

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet közleménye
    Budapest, 2019. december 11., szerda (OS) - Szakszervezetünk nem támogatja a "trükkös" béremelést

    A folyamatos toborzások ellenére a tűzoltóságokon egyre nagyobb létszámhiány tapasztalható, valamint súlyos bérfeszültség keletkezett a vonulós tűzoltók illetménye és a civil szféra összevethető szegmenseiben kínált kezdő fizetések és juttatásokat között.

A tűzoltóságokon folyamatosak a leszerelések, nem ritka, hogy még az egy éves próbaidejét töltő Tűzoltó is a hivatás elhagyására készül. Ez már önmagában elégtelen bizonyítványt állít ki az életpályamodellről, ami feltétlenül reformra szorul.

A folyamatosan fennálló létszámhiány állandó szabadságkiadási problémákat is generál. A kollegák nem tudják a családjukkal, pihenéssel töltetni szabadságukat, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a szolgálatokban 100%-ig a feladatukra koncentrálva álljanak készültségben.

Nem támogatunk olyan "trükkös" béremelést, ami a már meglévő bérelemeket átnevezésével, többletforrás bevonása nélkül valósul meg. Ez természetesen vonatkozik a Cafetéria keret esetleges alapfizetésbe történő beépítésére is. Álláspontunk szerint szintén nem elfogadható a béremeléshez rendelt többletfeladatok bevezetése vagy a szabadságszámítás változtatásával történő munkaidő keret variálása.

Az összegyűjtött információkkal szeretnénk segíteni a döntéshozók munkáját. hogy milyen összegű juttatás állna arányban a Tűzoltókkal szemben támasztott követelményekkel.

További információk etsz.hu-n weboldalon elérhetők.

     Kiadó: Egységes Tűzoltó Szakszervezet

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.