OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2019. december 11., szerda 18:38

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2019. december 11., szerda (OS) - A fóti gyermekotthonban folyamatos az ellátás

        Érthetetlen, hogy Szél Bernadett továbbra is ugyanazzal a kérdéssel manipulál és kelt hangulatot - miért akarják bezárni a fóti gyermekotthont - , amelyre ma világos választ adott a Parlament Népjóléti Bizottságában Fülöp Attila. Az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára nyomatékosította, hogy "Fóton, a Károlyi István Gyermekközpontban folyamatosan biztosítottuk eddig is, és biztosítjuk ezután is a ellátást az ott élő gyerekeknek. Eközben pedig természetesen folyamatosan vizsgáljuk, hogy hogyan tudunk jobb és teljesebb gondoskodást biztosítani a gyermekvédelemben élőknek".
     A magyar gyermekvédelemben jelenleg 23 ezer gyermek él, ebből mindösszesen 70 gyerek van Fóton. A fóti intézmény jövő évi működési támogatását a 2020. évi költségvetési törvény tartalmazza, ezt a költségvetést azonban az állítólag a gyermekotthonért aggódó Szél Bernadett meg sem szavazta. Érthetetlen az is, hogy a gyerekek elhelyezését irányító szakértői testületet támadja a képviselőnő. Magyarországon ugyanis nemcsak Fóton, hanem mindenhol a gyermekvédelmi szakértői bizottság javaslata alapján a gyámhatóság dönt arról, melyik gyereknek hol a legmegfelelőbb az elhelyezése.
     Vagyis nincs fóti ügy, csupán Szél Bernadett politikai színjátéka zajlik hosszú ideje Fóttal kapcsolatban. Itt az idő, hogy a nehéz sorsú gyermekeket kelléknek használó Szél Bernadett befejezze a gyermekek sorsával való játszadozást!

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.