OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2019. december 12., csütörtök 11:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 12., csütörtök (OS) - EMMI: 2020-ban is lesz nyugdíjemelés

    A nyugdíjak értékének megőrzését törvény garantálja, ezért ha a 2020-as éves infláció  magasabb lenne a tervezettnél (2,8%), akkor azt  az év  vége felé nyugdíjkiegészítéssel kompenzálja az állam.
A nyugellátásokra fordítható költségvetési források összege jövőre több mint 3.580 milliárd forint lesz, közel 136 milliárd forinttal fog nőni az idei évhez képest.
A kormány jövőre is számol nyugdíjprémium kifizetésével, erre 20 milliárd forintot különített el a 2020-as költségvetésben. Ennek feltétele  a jó gazdasági teljesítmény. Magyarország történetében először 2017-ben volt nyugdíjprémium.
A nyugdíjak – a 2020. januári emeléssel – 2010-hez képest 38%-kal emelkednek, vásárlóértékük pedig 10%-kal nő. Ezen felül a nyugdíjasok 2016-tól 273,5 Mrd Ft összegű további juttatásban részesültek a gazdaság kiemelkedő teljesítményére tekintettel. Mindezt úgy, hogy a Kormány 2010-ben a Nyugdíjbiztosítási Alapot a baloldali kormánytól 357 Mrd Ft-os hiánnyal vette át.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.