OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. december 12., csütörtök 13:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. december 12., csütörtök (OS) - Miért voltak a honvédségi "nem kormánygépek" Dubajban, Las Vegasban és a Kanári-szigeteken?

    Az Átlátszó derítette ki, hogy a Honvédségnek vásárolt két Airbus A319 és két Dassault Falcon 7x típusú repülők meglepő helyszíneken jártak az elmúlt évben, többek között Dubajban, Las Vegasban és a Kanári-szigeteken. Ezek azok a gépek, amelyekről a kormány azt állította, hogy “nem kormánygépek" és kizárólag honvédségi feladatokat látnak el.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez. Tudni akarjuk, hogy milyen célból jártak a honvédség gépei egzotikus helyszíneken, kaszinóvárosokban és adóparadicsomokban, és hogy ezeken az utakon kik voltak az utaslistán! A DK szerint a magyaroknak joguk van tudni, hogy mire használja a miniszterelnök és luxuskormánya a közpénzből vett gépeket. A DK tudni akarja, hogy milyen honvédségi célokat szolgáltak ezek az utak! Csak remélni tudjuk, hogy a fideszesek nem stratégiai fontosságú kokainhegyek elpusztítására, közpénz jellegét elvesztett közpénzek elkaszinózására és nemzetközi offshore-paradicsomokban való befektetésére használták a gépeket.

Vadai Ágnes,
a DK országgyűlési képviselője, a Honvédelmi Bizottság tagja
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.