OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. december 13., péntek 14:25

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. december 13., péntek (OS) - Egyre több a családbarát szülészet, jelentősen csökkent a csecsemőhalandóság

    Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő eredményeket ért el hazánk a csecsemőhalandóság csökkentésében – hangsúlyozta Prof. Dr. Horváth Ildikó pénteken egy, a várandósgondozás, szülés és csecsemőkor témájában rendezett konferencia megnyitóján. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára köszönetét fejezte ki a szakembereknek az elkötelezett, magas színvonalú munkáért.

A magyar szülészeti és gyermekellátás európai viszonylatban is színvonalas. Csecsemőhalandóság terén különösen kiemelkedő eredményeket ért el hazánk: míg 2000-ben 9,2 ezrelék volt az arány, addig 2010-ben 5,3 2017-ben 3,6 ezrelék. A kormány és az egészségügyi ágazatvezetés is sokat tesz azért, hogy a születések számának csökkenését megállítsa, és mérsékelje a koraszülések, valamint a császármetszések arányát. Ennek jegyében készült el az új, szakmával és az érintettekkel való széles körű egyeztetésen alapuló szülészeti irányelv, amelyben különösen nagy hangsúlyt kapott a bababarát, családbarát ellátás szempontjainak érvényesülése, figyelembe véve a WHO legfrissebb ajánlásait is.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.