OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. december 18., szerda 15:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. december 18., szerda (OS) - EMMI: Újabb pluszforrás a gyerekek egészségügyi ellátására

    További egymilliárd forintot fordít a kormány az otthoni szakápolásra és hospice ellátásra a magas szintű betegellátáshoz szükséges dolgozói létszám biztosítása, illetve a feladatellátásban részt vevő szolgálatok pénzügyi helyzetének javítása érdekében.

Jut a pluszforrásból a betegszállítást végző szolgálatok támogatására is. A speciális járművek ugyanis maximum 10 évig üzemeltethetőek, így a jogszabály szerint a gépjárműpark 13 százaléka, vagyis 84 autó cseréje válik szükségessé 2020 év végéig. Ehhez csaknem 376 millió forintos többlettámogatásban részesülnek az érintett cégek, míg az Országos Mentőszolgálat célzottan a koraszülöttek mentéshez kap 100 millió forintot.  

Az országos gyógyintézetek, illetve a négy orvostudományi egyetem egyenként 50-50 millió forintos támogatásban, a speciális gerincstabilizáló műtéteket végző kórházak pedig 120 millió forintos kiegészítésben részesülnek, így összesen 870 millió forintos pluszforrás érkezik a progresszivitás legmagasabb szintjén álló intézményekhez. Ezeken túlmenően a rehabilitációs szakma támogatására 100 millió forintos többletet ad az Emberi Erőforrások Minisztériuma az érintett intézeteknek.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.