OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2020. január 2., csütörtök 08:29

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 2., csütörtök (OS) - Miért támogatja a Szolidaritás Szakszervezet (TSZSZSZ) a vasárnapi nyitvatartást?

    
     9) A Magyarországra látogató külföldiektől azt a lehetőséget is elveszik, hogy nálunk költhessék el a pénzüket, ha egy napra leállna az ország. Ezzel szemben magyarok százezrei járnának vasárnaponként külföldre vásárolni családi program keretében.
10) A betiltást szorgalmazók nemcsak azt nem vették figyelembe, hogy ősi tradíciót számolnának fel, de hogy változott a világ és a vasárnapi vásárlás nem csak lehetőség egyeseknek, hanem valódi családi programmá vált százezrek számára.
11) Mivel kevesebb magyar termék fogy a hatnapos vásárlási héten, mint a hét naposon, számos magyar gyártó kerülhet nehéz helyzetbe, hiszen átalakulnak a vállalkozói szokások (mezőgazdasági, tej-, hús- és sütőipari cégek, valamint egyéb gyártók számára ez bevételkiesést jelent).
12) Amennyiben egy-egy plázában vasárnapokon csak néhány vendéglátóipari egység ill. mozi van nyitva, a többi bolt esetében hatalmas bevételek maradnánk el minden gazdasági egységnél. A plázákat üzemeltető cégeknek mégis emelniük kellene a bérleti díjat, mert évekkel később térülne csak meg a beruházásuk. Világos, hogy ez az árakban és szolgáltatásokban is tükröződni fog, hiszen minden vállalkozó vásárlóira hárítja át a bevételkiesést, vagy csődbe megy.
Állítsuk  meg a KDNP ámokfutását! Az őszi vereséget heverjék már ki!
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.