OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 2., csütörtök 08:29

A Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2020. január 2., csütörtök (OS) - Tovább dübörög a Nemzeti Önsegélyező Kör (NÖK

    A Nemzeti Önsegélyező Kör feladata, hogy a közmunkaprogramokban részvevők jogait képviselje, fellépjen érdekükben, - ha szükséges – ellássa képviseletüket.
A Nemzeti Önsegélyező Kört a Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet hozta létre a Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvánnyal közösen.
A NÖK-re 2016-ban hatalmas kihívások várnak, mert meg nem oldott problémák sokaságától szenved a magyar társadalom  sokasága. Ezen belül a nagy szegénységben élő harmada. A Szolidaritás Szakszervezet a Pallaus Egyetem szociológiai  kutatását megismerve, nagyobb figyelmet szentel a gyermek és roma szegénységnek valamint a hajléktalanok problémáinak. Több más szervezettel összefogva ,kísérleti programok bevezetését is tervezi. A PIUC kutatás megerősíti, hogy egyre többen hullanak ki a szociális hálóból és nincs megoldás a felemelkedésükre. A közmunka a legtöbbjük számára kevés és nem megoldás. Az új bevezetett szoc.pol támogatás (10+10 millió) csak a szegénységet konzerválná. A TSZSZSZ további kutatásokat kér a Pallaus University-től, hogy folyamatosan képben legyen a társadalmi változásokról.
A NÖK egy új modell bevezetésétől várja a sikert, amit az év közepén ismerhet meg az ország.

http://www.szolidaritás.com
    
     Kiadó: Társadalmi Szolidaritás Szabad Szakszervezet TSZSZSZ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.