OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2020. január 2., csütörtök 14:25

A Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány közleménye (6. rész)
    Budapest, 2020. január 2., csütörtök (OS) - Az MGFA (Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány)  céljai

    
     Az MGFA véleménye nem az, hogy ennek okát abban kell keresni, hogy nem mindenki végzett egyetemet vagy főiskolát. Mindannyian valljuk, hogy jogunk van ahhoz, hogy megtervezzük életünket, foglalkozásunkat, a gyermekeinket (hány gyermeket és mikor szeretnénk stb.), az élet körülményeihez az is hozzátartozik, hogy megtervezhessük a jövőnk pénzügyeit úgy, hogy ahhoz ne kelljen egyetemi diploma. Elvárhatjuk, hogy – figyelemmel a körülményekre – a lehető legjobb pénzügyi döntéseket hozzuk, de ahhoz az is szükséges, hogy legyenek információink, továbbá, hogy azok az információk megbízhatóak legyenek.

Az MGFA azt a célt tűzte ki, hogy már az általános iskolában szerezhessenek alapvető pénzügyi ismereteket a gyerekek, így sokkal kevesebbszer fordul majd elő, hogy az emberek túlköltekeznek, vagy olyan pénzügyi megoldásokat adnak el nekik, melyre vagy nincs is szükségük, vagy a pénzügyi kereteikkel nem megvalósítható, így veszteséges tranzakció.
Oktatás
Politikai kultúra
A társadalom érdekeivel szemben gyakorta tapasztalhattuk, hogy kisebb csoportok – politikai érdekeik szerint – törekszenek túlzott társadalmi befolyást szerezni, és ezzel aláássák a demokrácia sarkköveit. A mai Magyarországon nagyon is ismert kifejezések: "árokásás", "hatalomból való kirekesztés" stb.   Ezeket fel kell számolni haladéktalanul.
    
     Kiadó: Magyarország Gazdasági Felemelkedéséért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.