OS Országos Sajtószolgálat
2020. szeptember 25. péntek
Ismertető


2020. január 5., vasárnap 21:02

A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2020. január 5., vasárnap (OS) - Adolph Zukorra, a Paramount Pictures alapítójára emlékeztek szülőhelyén, Ricsén

        Január 4-én a Magyar Hollywood Tanács a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ricsén járt, ahol megemlékezett a nagyközség híres szülöttjéről, a Paramount Pictures filmstúdió megalapítójáról, Adolph Zukorról. Zukor édesanyja a ricsei zsidó temetőben nyugszik. Az 1873. január 7-én született Zukor emléktábláját Ricse Nagyközség polgármestere és a Magyar Hollywood Tanács több tagja megkoszorúzta. Vécsi István polgármester méltatta Adolph Zukor szerepét, jelentőségét Ricse számára. Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke azt hangsúlyozta, hogy a világ egyik legnagyobb filmstúdiója büszke alapítójára, aki e kis kelet-magyarországi településről indult világhódító útjára. A rendezvény során Piroch Gábor világhírű kaszkadőr mesélt életéről, szakmai eredményeiről és arról a sok tucat filmről, amelyben kaszkadőrként szerepelt. A Magyar Hollywood Tanács elnöke jelezte, hogy a Tanácsban sorra kerülő Oscar Partyján idén is átadják az Adolph Zukor-díjakat.
     Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.